Tips and tricks about your hair

Мечтаеш за красива и здрава коса? Изморила си се всяка сутрин да ставаш и първата ти мисъл да е свързана с екстеншъните? Захвърли ги веднага! И без това са демоде, особено онези 3 нюанса  по-светли/тъмни от твоя цвят на косата.

Ще споделя с теб няколко трикчета за здрава и красива коса – някои, от които аз самата използвам в ежедневието си.

#tip1 Ограничи максимално топлинната обработка. Знам, не е лесно, особено при момичетата с къдрави и чупливи коси (за щастие, аз не съм от тях). Но има и други методи за изправяне на косата. Измиваш косата си и нанасяш по дължината й балсам без измиване, а след това серум или кристали по краищата. Разделяш косата си на две половини, сресваш я добре и започваш от да я приглаждаш с фиби отгоре надолу. Правиш същото и с другата част, като се стараеш през цялото време косата да е влажна. Слагаш върху косата си мрежичка за коса и лягаш сладко да поспиш. Сънят е здраве и красота. Аз леко прекалявам с него…обаче това е друга тема на разговор 😀 На сутринта сваляш всички фиби, сресваш се и вече имаш мечтаната права коса.

#tip2 Боядисваш косата си? Аз също го правя, но се оставям в ръцете на моята любима Дани. Русите коси не се славят с особено здрав и добре изглеждащ вид. Това всеки може да го потвърди. Едно от нещата, на които дължа здравината и блясъка на косата си, това е начина на боядиване. За 4 години само веднъж е боядисвана цялата, от там нататък са боядисвани само корените. Разбира се, ако твоята коса е естествено тъмна и искаш да я изсветлиш, няма да стане от един път, но за щастие при мен се получи, защото естествения ми цвят е тъмно рус.

#tip3 Сресвай косата си с внимание. Започвай винаги от краищата към корена. По този начин запазваш структурата на косъма.

#tip4 Не сресвай косата си докато е мокра. Първо я подсуши и след това действай. Мократа коса е слаба. Ти не се чувстваш в най-добрата си форма веднага след като си излязла от банята, нали? Е, така е и с твоята коса.

#tip5 Не слагай балсам по цялата дължина на косата. Така ще си спестиш бързото омазняване и повторното миене след 2 дни.

#tip6 Прави си маски поне веднъж седмично. Всяка коса, особено боядисваната, се нуждае от подхранване. Заложи на естествените съставки, истината се крие в тях!

#tip7 Има и някои храни, които ще бъдат твои помощници в мисията “здрава и красива коса”. Такива храни са рибата и ядките.

#tip8 Пази се от диетите и бързото сваляне на килограми! По този начин ще предотвратиш накъсването на косата си и рязката поява на косопад.

#tip9 Избягвай прекалено стегнатите прически. Опашките и плитките са страхотни, съгласна съм. Прекалено стегнатите обаче могат да ти навредят. По този начин ще препазиш косата си от накъсване, нараняване на корените, дори косопад.

#tip10 Както кожата, така и косата ти се нуждае от слънцезащита. Колкото и да е приятно слънцето, то може да бъде враг номер едно за твоята косата. Използвай лек спрей със слънцезащитен фактор или просто носи шапка, когато слънцето е най-силно.

Естественото е красиво, естественото е модерно. Бъди естествена, защото си красива и без екстеншъна. Надявам се да съм те вдъхновила и най-вече да съм тe научила на нещо ново. Бъди тук и следващия път за нова доза вдъхновение. ~Queen A.

IMG_7478

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s