Follow me around Sofia

Ами сесия е! И рискувайки да отнеса някоя друга критика от д-р Василев за “ами-то”.. пак ще го напиша – ами сесия е! 😀 И не ти го казвам, за да те отчайвам още повече, напротив. Сесията има и своите положителни черти, колкото и да не ти се вярва.

Събуждаш се. Поглеждаш часовника – минава 12… А уж снощи си казваше, че ще станеш рано, за да учиш. Спокойно, аз си казах същото. Отваряш прозореца и живота ти удря най-болезнения 28 градусов шамар, който някога си получавал. Слънцето те заслепява. Притваряш очи за момент и вече си там. Къде там ли? И двамата знаем къде.

Морето ми е в сърцето,

благодаря му за което.

Но сега морето ми е само в небето.

Този път благодарение на Софето. 😀

В този момент сигурно ти идва да ме попиташ, кое по-точно е положителното в цялата ситуация? Не се отчайвай, тепърва предстои. И както мама винаги е обичала да казва: “Надеждата живее в нас, само гледай да не я убиеш с мързел” 😀 . Реших да я послушам. И сега, когато чете това(защото съм сигурна, че ще го прочете), знам колко горда ще бъде с мен, че съм послушала съвета й. Но за съжаление леко ще я разочаровам. Моите надежди днес не бяха свързани със сесията, нито пък с изпитите, а още по-малко с икономиката…

Реших да бъда оптимист и да видя какво може да ми предложи София в тази 28 градусова жега. Честно да си призная, въобще не съжалих за решението си. Follow me around… ❤

Минавайки покрай НДК получавам едно доста неустоимо предложение. Цветните стълби отпред – всяка, от които е съставена от няколко корици на книги, така явно ми намигат за една снимка, че просто няма как да им откажа. Зачудих се как досега съм пропуснала този идеален спот за снимки. Истината е, че винаги са привличали вниманието ми, но съм минавала с мръсна газ покрай тях, бързайки за някоя важна среща.. Е, поправих тази грешка!

Едва 10 минути на слънце, а вече имам чувството, че се намирам в пустинята Сахара и в този момент, като нирвана, пред мен се появяват фонтаните пред Националния дворец на културата. Разбира се, няма човек, който поне веднъж да не се е срещал с тях. И нашата среща беше доста приятна. Донесоха ми почти същото чувство на свежест и прохлада, което по принцип само морето е сподобно да ми донесе, но не се оплаквам и фонтаните се справиха добре.

Знаех за още едно такова място, което може да те разхлади от непоносимите софийски жеги. Много близо до фонтаните има едно малко водопадче, което е идеално за лек #chill с приятели. Наоколо е пълно с наборчета, които безгрижно си лежат по тревичката и се наслаждават на хубавото време. Вие не сте ли в сесия, бе хора? А този въпрос, точно аз ли намерих да го задам? 😀

Стига с този #chill. Kакто казва Кобрата: “продължаваме напред”.  Напред към Народния театър “Иван Вазов”. Но преди да стигна до него, минавам покрай една доста симпатична уличка, с някои доста #trendy магазинчета. И разбира се, няма как да пропусна една #доста небрежна #streetstyle снимчица. 😀

В градинката пред Народния театър се натъквам на една много мила и обнадеждаваща за мен картинка. Младото общество e живо! Младото общество чете! Две различни поколения са се събрали пред малката читалня и се наслаждават на звуците, идващи от поезиомата или така наречения джубокс за поезия.

И ето, че вече съм пред едно от любимите места на софиянци – Народния театър “Иван Вазов”. Вече и на мен ми е любимо.  Прекрасно е как малки и големи решават да прекарат свободното си време на място като това, вдъхновяващо е.

И тъй като аз съм тук, за да правя точно това – да те вдъхновявам, ще ти споделя нещото, което най-силно ме докосна и вдъхнови, идвайки пред Народния театър. Оказа се, че се превърнало в традиция, всяка неделя от 19:00 ч., да се събират хора от цяла София, за да играят български народни хора, съживявайки българския дух. Малки и големи, можещи и неможещи се впускат в това начинание. Наистина е вдъхновяващо. В моменти като този чувството за гордост, че си българин напира в теб. Ако си в София и имаш възможността да отидеш, направи го! Със сигурност няма да съжаляваш.

Благодаря ти, че за пореден път прочете историята ми докрай. Ще се срещнем отново в четвъртък за нова доза вдъхновение, а до тогава let yourself be inspired.. ~Queen A.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s