22 lessons in 22 years

It took me 22 years to get this cute! 

Just kidding… 😀

Хубавото на рождените дни е, че може би те са единственото постоянно нещо в този живот. Всяка година по едно и също време идват, за да ти напомнят, че специалният си ти, без значение дали днес или утре, дали на 22 или на 12. И тъй като моят влезе с гръм и трясък през вратата преди точно 2 дни, реших да споделя с теб 22 неща, които научих за своите 22 години.

#1 Slow down baby! Все бързаш. Бързаш да пораснеш, бързаш да изживееш всичко на един дъх, търпението не е присъщо за теб, но и за мен не е било. Спомняш ли си как слагаше високите обувки на мама, защото аз си го спомям все едно беше вчера. А как се измъкваше от вкъщи тайно и те хващаха още на входната врата, или пък как послъгваше, че вече си оздравял/а, за да хапнеш още един сладолед. И това си го спомням добре.  Сега обаче е различно. С всяка изминала година става все по-различно. Но това е хубаво, защото порасвайки започваш да оценяваш щастието да изживееш безгрижно детство си без да бързаш да порастнеш. Оценяваш всяка грижа, всеки малък миг на щастие, всяка секунда сън, оценяваш дори досадното мърморене. Разбираш, че всичко идва с времето си – нито по-рано, нито по-късно.

#2 Love yourself! Наскоро отново ти го бях напомнила. Обичай се! Подарявайки любов на другите, забравяш да подариш мъничко и на себе си. За своите 22 години разбрах, че да обичаш себе си е най-големият подарък, който можеш да си подариш. Никой друг не е способен да те обича повече, отколкото ти самия можеш да се обичаш, защото никой друг не те познава по-добре, отколкото ти самият се познаваш.

#3 Everything happens for a reason! Научих, че понятието “случайност” не съществува. Всичко се случва с причина. Когато трябва и защото така трябва. Случва се, за да се научиш – за да пораснеш. Уроците са необходимост, която оценяваш с времето. Е, вярно е, че отнасят по някоя друга орисия, докато това време дойде, но все пак ги оценяваш. 😀

#4 Everything or nothing! На Вселената ли да благодаря или на асцендента си, не знам. 😀 Знам само, че научих нещо много важно за себе си. Научих, че при мен средно положение не съществува, по средата не мога да седя, a крайностите са създадени за мен или пък аз за тях. Мога да бъда краен непокист и още по-краен авантюрист. 😀

#5 Life is Good! Животът е прекрасен, стига да имаш смелостта да го признаеш. Свали черните си очила и дай шанс на розовите. Погледни през тях и ще разбереш, че тъмнината е въпрос на избор, а не постоянна величина. Тя е еквивалентна на твоите вътрешни чувства и емоции. А аз ти предлагам да ги оцветим в розово, deal?

#6 Внимавай какво си пожелаваш! Може би малко банална приказка, но толкова вярна. Силата на мисълта е може би най-голямото и неконтролируемо оръжие, което притежаваш, затова използвай го с мярка! Такива “бури” съм предизвиквала с моята, че се чудя как все още съм “цяла”. 😀

#7 Научих се да казвам “НЕ” на самата себе си и това ми спести доста главоболия. Въпреки, че моите приятели обичат да ми казват, че съм мазохист и че не спирам докато не си счупя главата – аз бих казала, че това не е напълно грешно твърдение, но пък се стремя към усъвършенстване. 😀

#8 Правилните хора остават,а на грешните можеш само да пожелаеш попътен вятър с чести превалявания. На теб обичаш да ти е слънчево, от тъмни облаци, причиняващи бури нямаш нужда!

#9  За своите 22 години разбрах, че няма по-красив грим от усмивката. Гримът не е способен на това, на което е способна една усмивка, затова заложи на сигурното, особено ако способностите ти в макиажа не са добре развити. 😀

#10 Kill them with kindness! На доброто се отвръща с добро, на лошото с още по-лошо. Да, ама не. “Отвърни на лошото с добро” – това си казваш, когато някой се опита да те прецака. Повярвай ми живота ще го прецака двойно повече. Приготви си един пакет пуканки, а може и два, току-виж живота се отплесне и забрави да спре!

#11 Have fun! Без значение дали си на 12, на 22 или на 62 – забавлявай се! Излез навън докато вали, бягай бос по асфалта, мечтай, рискувай, наслаждавай се на всеки миг, който ти се подарява, не бъди черноглед, колкото и хубав цвят да е черният – цветовете на дъгата винаги са по-добрия избор!

#12 Не губи детето в себе си! Не го затваряй в оковите на зрялата мисъл. Детската непринуденост докосва по-силно от допира на възрастен.

#13 Искам ли да науча нещо – научавам го! Както казах по-рано при мен половинчати работи не съществуват.

#14 Good vibes only! Не затормозявай съзнанието си с негативизъм и с хора, които са изваяни от това.

#15 Бъди смел да изразиш мислите си на глас! Няма нищо по-хубаво от това свободно да изразиш мнението и възгледите си, без значение дали това е по вкуса другите.

#16 Следвай мечтите си! Напук на всичко и всеки прави това, което те прави щастлив. Имаш един живот, изживей го по свой си начин!

#17 Доверявай, но проверявай! Проверката била майка на знанието.

#18 Нещото, което научих за себе си е, че май са ме лишавали от сън в детските ми години. 😀 Навярно заради това сега 12-те часа сън са ми меко казано недостатъчни.

#19 Задоволявам се само с най-доброто и нищо по-малко от най-доброто.

#20 Научих се да не се връщам назад. Направи го и ти! Там няма да намериш нищо повече. Ако нещо или някой е останал в миналото, то значи е там с причина. А ако случайно ти се прииска да се върнеш отново, сети се за причините – те ще бъдат твой пътеводител!

#21 Да си “сам”, не означава да си “самотен”. Научи се да си бъдеш самодостатъчен, едва тогава ще оцениш времето с друг.

#22 Пътувай и опознавай! Купи си спомени, не вещи. Всичко е до време, само спомените са вечни!

With love,
Queen A. ❤

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s