Made in #Bulgaria (1) Tsarevets

Hi, loves!

And happy Wednesday!

Зелена, вдъхновяваща и безкрайна – така бих определила гледката от ‘Крепостта Царевец‘. Именно на тази гледка ще можем да се насладим днес. Казвам можем, защото подбирайки снимките за този пост се върнах три месеца назад и признавам си, изпитах не лека носталгия, но пък огромно удоволствие, че точно днес ще имаме възможността да се пренесем на това респектиращо, пълно с история и сипещо на воля вдъхновение място. Да, това е нашата вълшебна думичка – #вдъхновение. А това е първият блог пост от поредицата ‘Made in #Bulgaria’, в която ще се опитам да ви предам магията на някои от неповторимите кътчета, които така съкровено крие нашата България.

Безспорно Крепостта Царевец се намира в топ класацията на най-посещаваните обекти в България и има защо да бъде така. Само едно не ми е ясно, къде се губих аз досега? 😀 Въпреки, че половината време от своето съществуване съм прекарала точно в тази част на страната, досега никога не се бях докосвала до магията на това място. Още в първите секунди на престоя си тук, няма как да не се почувстваш поне една идея по-горд българин. Ширещата се природа наоколо те обгръща от всички страни, така както всяка майка прегръща своето дете, за да го стопли. Е, ако трябва да бъда честна майката природа малко се беше престарала в това отношение. 😀 Термометрите удряха четиресетте градуса, но това не попречи нито на мен, нито на безбройните български и чуждестранни туристи, да се изкачат до най-високата точка на крепостта, откъдето гледката към Велико Търново е спираща дъха! Точно там на върха се намира и патриаршеска катедрала „Свето Възнесение Господне“, която беше събрала погледите на всички онези “герои”, които успяха да се домогнат до нея, въпреки изпепеляващата жега.

Важно правило: ако сте решили да превземате крепостта през летните месеци и не желаете да бъдете пораженци в тази битка, то тогава е добре да се запасите с поне една двулитровка – ВОДА, не нещо друго 😀 , шапки, чадъри, ветрила, вестници и пр., все пак Велико Търново се слави като една от най-горещите точки на България.

А сега оставям тук няколко снимки за всички онези, които са пропуснали да впишат тази дестинация в графата “любимите места на България” – поправете тази грешка! А за онези, които вече са я поправили – припомнете си това преживяване отново! 🙂

Красотата на Велико Търново/The beauty of Veliko Tarnovo

Патриаршеска катедрала „Свето Възнесение Господне“/Patriarchal Cathedral of the Holy Ascension of God

Църквата Св. Четиридесет мъченици, Велико Търново/Holy Forty Martyrs Church, Veliko Tarnovo

With love,
Queen A. ❤

2 thoughts on “Made in #Bulgaria (1) Tsarevets

  1. Посетете крепостта на 22.03. Празника на града 🙂 Уникално и незабравимо преживяване 💝 Вечерта има и светлинно шоу прожектирано върху самият хълм 🙂 Enjoy the silence :* And have a nice day 😉

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s